User:Mary R. Corrado

From Open Opus
Jump to navigation Jump to search

Mitä seikkoja asuntorahoitusyhtiöt/pankit ottavat huomioon asuntolainapäätöstä tehdessään?

Lyhyesti sanottuna luottokelpoisuus. Luottokelpoisuutesi määräytyy eri muuttujien perusteella, kuten iän, koulutuksen, työllisyyden, työkokemuksen, huollettavien henkilöiden ja aiempien lainojen takaisinmaksun perusteella. Lisäksi sinun on toimitettava erilaisia henkilökohtaisia ja omaisuusasiakirjoja. Näitä voivat olla esimerkiksi palkkakuitit ja kopiot tuloveroilmoituksista. Kiinteistöasiakirjoihin kuuluvat alkuperäiset kauppasopimukset, kuitit kiinteistön rakentajalle suorittamista maksuista ja muut oikeudelliset asiakirjat. Kiinteistön ikä on myös ratkaiseva - jos se on yli kymmenen vuotta vanha, harva yritys on innokas rahoittamaan sitä. Lisätietoja saat lainaa 38000. Miten teen osamaksuja?

Lainat voidaan palauttaa palkkavähennyksen, jälkipäivättyjen shekkien, käteisen tai sekkivekselin tai muun lainan tarjoajan määrittelemän menetelmän avulla.

Mikä on korkojen rajoittaminen"? Mitä eroa on vuotuisella ja kuukausittaisella lepojaksolla?

Korkolepo voidaan määritellä korkojen laskentapäivänä erääntyväksi pääomaosuudeksi. Kun puhutaan kuukausittaisesta lepojaksosta, tarkoitetaan, että korko lasketaan maksamattomalle pääomalle kunkin kuukauden lopussa EMI:n maksamisen jälkeen. Kuukausittaisten lyhennysten EMI on alhaisempi kuin vuosittaisten lyhennysten, kun lainasumma, laina-aika ja korko ovat samat.

Mitä muita menoja minun on korkojen lisäksi otettava huomioon, kun harkitsen asuntolainaa?

Lukuisat maksut vaikuttavat asuntolainan saamisen todellisiin kustannuksiin. Merkittäviä niistä ovat muun muassa seuraavat:

• Käsittelymaksut: Nämä veloitetaan lainahakemusprosessiin liittyvien kustannusten kattamiseksi. Sinun on maksettava tämä maksu hakemuslomakkeen jättämisen yhteydessä. Tyypillisesti se on noin 1 % lainasummasta. Vaihtoehtoisesti tietyt lainanantajat voivat periä kiinteän maksun.

• Hallinnollinen maksu: Tämäkin voi olla prosenttiosuus myönnetystä määrästä. Sinun on maksettava tämä maksu, kun hyväksyt lainantarjoajan tarjouskirjeen.

• Oikeudenkäyntikulut: Jotkin yritykset saattavat lisäksi vaatia sinua maksamaan lakimiesmaksut, jotka liittyvät siihen, että niiden lakimiehet tarkastavat kiinteistöasiakirjasi.

• Tekniset maksut: Maksu, jolla katetaan kiinteistösi teknisistä tarkastuskäynneistä aiheutuvat kustannukset.

• Leimoista ja rekisteröinnistä perittävät verot

• Henkilötakausmaksut: Tietyt rahoitusyhtiöt haluavat henkilökohtaisen takauksen. Nämä on merkittävä, ja rahoitusyhtiö veloittaa sinulta myös tästä palvelusta.

• Sekkien katkeamismaksut: Jos kirjoitat shekin asuntolainan maksuerän maksamiseksi, eikä sitä lunasteta, sinulta peritään maksu sakkomaksuna.

• Maksuviivästyssakot: Jos et maksa maksua eräpäivään mennessä, jotkut rahoitusyhtiöt rankaisevat sinua. Lisätietoja saat lainaa 38000.